Dlabání dýní

5. 11. 2023



Dne 31. 10. 2023 proběhla ve 4. C  třídní akce dýňování "Dlabání dýní". Výtvory byly poskytnuty školní akci z 2. 11. 2023 "Putování za světýlky".



Dne 31.10.2023 jsme ve  4. C společně dlabali dýně. Žáci si zajistili nejen dýně, ale i dlabací náčiní. Nejprve vyřízli pokličku, aby se dostali do vnitřku dýně a mohli jí vydlabat dužinu. Poté si předkreslili výřezy dýní a začali tvořit. Někteří měli s touto aktivitou zkušenosti, jiní dlabali svou dýni poprvé v životě, každopádně pomoc ze strany třídní učitelky a paní asistentky byla k dispozici. Pro všechny přítomné to byl příjemný zážitek, plný práce, zábavy, hovorů a příběhů.  

Po vydlabání dýní nastala druhá etapa práce, oddělit dužinu od semínek. Dužina skončila v mrazáku a dýňová semínka u třídní učitelky, která doma dýňová semínka usuší a až přijde čas, opět je donese do třídy. A proč dužina do mrazáku? V pátek 3. 11. 2023 máme v plánu uvařit dýňovou polévku a zmražená dužina se může hodit. 

Dlabání dýní bylo úspěšně dokončeno, vznikly krásné výtvory, které jsme poskytli ŠD na akci "Putování za světýlky". V současné době dýně zdobí areál školy.


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo