Slam poetry

3. 5. 2024


Mezi žáky 9. ročníků zavítali slameři



Poezie není nuda. Tak zněl úvod do 90 minutového představení žánru, který má jasný potenciál: předvádí básnické slovo jako nástroj komunikace.  A právě Slam poetry bylo pro žáky 9. ročníků pomyslnou odměnou za úsilí, které vynaložili na přípravu k úspěšnému přijetí k dalšímu studiu. Důkazem toho, že jde o uznávaný specifický umělecký žánr, je prestižní ocenění MAGNESIA LITERA pro platformu SLAM POETRY. CZ za mimořádný přínos knižní kultuře (2024).

V úvodu programu se žáci seznámili s tím, co je Slam poetry a jaká pravidla musí vystupující slameři dodržovat. Poté již slameři vtáhli žáky do hry, která stojí na pomezí poezie a divadla. Zájemci obdrželi bodovací karty a jako porotci se stali nedílnou součástí představení. Ve dvou kolech žáci vyslechli 6 humorných i vážnějších textů a vybrali vítěze. Ten jim poté přidal text, u kterého požádal o spolupráci všechny zúčastněné. 
Z ohlasu deváťáků bylo zřejmé, že poezie naživo není vůbec nuda a může to být i legrace.

Na závěr někteří využili možnosti k dotazům. Možná, že se jim právě v hlavě zrodila myšlenka, že by to také mohli zkusit. Tak jim při tvorbě vlastních textů přejeme hodně štěstí a tvůrčích nápadů.

Na realizaci této akce nám přispělo sponzorským darem město Liberec. Děkujeme.

 


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo