Fotografická soutěž

3. 5. 2024


Fotografická soutěž "FYZIKA KOLEM NÁS" už zná své vítěze



Fyziky se nemusíme bát. Zákony Fyziky objevíme všude kolem nás, stačí se rozhlédnout a trochu se zamyslet. To byla hlavní myšlenka fotografické soutěže "FYZIKA KOLEM NÁS",  kterou jsme vyhlásili pro žáky 2. stupně. Ti  již mají tento předmět povinně zahrnut ve svém vzdělávacím programu. Chtěli jsme je v jejich studiu a bádání podpořit.

Pravidla soutěže byla jasná. Žáci mohli vybírat ze 4 zadaných témat, umělecky ztvárnit vybraný objekt, soutěžní i důkazní fotku (na důkazní fotce se vyfotit s daným objektem tak, aby bylo jasné, že soutěžní fotka je jejich práce) zaslat na Google classroom, připsat název a zdůvodnit, jak fotka splňuje zadané téma. Po ukončení termínu k zasílání fotek zasedla 3 členná porota a po zvážení všech kritérií měla jasno:

1. místo Jakub H. z 6. B s fotkou "Elektřina je zázrak"

2. místo Jáchym Z. ze 7. C s fotkou "Žbluňk"

3. místo Adéla P. z 6. B s fotkou "Stínový sněhulák"

Slavnostního vyhlášení fotografické soutěže jsme zároveň využili k tomu, abychom žákům přiblížili, co je to vernisáž a jak probíhá. Pozvání na vernisáž přijali nejen naši malí fotografové, ale i jejich rodiče a příznivci. Nechybělo občerstvení ve formě rautu, do jehož přípravy se zapojili žáci 8. ročníků. O tom, že ve škole máme velmi nadané a talentované žáky, nás přesvědčil Jakub H. z 6. B. Svou hrou na housle navodil na vernisáži krásnou atmosféru.
 

Vítězům blahopřejeme a za rok se těšíme na shledanou na 2. ročníku fotografické soutěže.

 


 

 


připojené fotografie:







Pro zobrazení této fotogalerie musíte zadat správné heslo